Head õpetajate päeva!

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 5. oktoober 2023
Jaga lugu
Autor: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja/Scanpix

Koondasime tänase õpetajate päeva puhul siia artiklisse kokku meie uudisveebis viimastel kuudel ilmunud mõned artiklid õpetajatest ja koolijuhtidest.

Kui teil on jäänud mõni nendest artiklitest lugemata, siis soovitame seda teha. Samuti kutsume üles jagama meiega infot või vihjeid tublidest õpetajatest, kelle tegemistest peaksid ka teised Lääne-Virumaa inimesed saama rohkem teada. Ootame teie ettepanekuid aadressil [email protected].

Hariduspreemia nominendid

Kolm Lääne-Virumaa pedagoogi valiti riikliku hariduspreemia nominendiks. Preemia saajad avalikustatakse 7. oktoobril toimuval aasta õpetaja galal. Need kolm pedagoogi on Näpi kooli eripedagoog Ave Ojasalu, Tapa muusika- ja kunstikooli õpetaja Tanel Sakrits ja Rakvere riigigümnaasiumi õpetaja Raimo Maasik.

Rohkem saad nende kohta lugeda artiklitest „Saage tuttavaks – hariduspreemia nominent Ave Ojasalu“, „Mandoliiniõpetaja Tanel Sakrits: olen õpetaja 24/7 ja tunnen sellest rõõmu“ ja „Raimo Maasik: kõige parem koht koolis on klassi ees“.

Uued direktorid

Mitu kooli alustas uut õppeaastat uute direktorite juhtimisel.

Laekvere kooli uuest juhist saab lugeda artiklist „Lea Külmallik: 118 õpilasega Laekvere kool on just õige suurusega“.

Kunda ühisgümnaasiumi direktorist artiklist „Hannes Mets: tuleb jõuda selleni, et lapsed tahaksid õppida“.

Väike-Maarja muusikakooli direktorit tutvustasime artiklis „Taavi Taar ja tema kaks kannapööret“.

Rakvere muusikakooli uuest juhist soovitame lugeda artiklis „Mart Ausi elu on kulgenud muusika sees“.

Porkuni kooli direktorina asus ametisse Deili Matson. Teda tutvustasime artiklis „See on minu jaoks kõige õigem kool“.

Tapa kooli uue juhi kohta on võimalik lugeda artiklist „Saage tuttavaks - Tapa gümnaasiumi uus direktor Katrin Kits“.

Aasta ametis

Esimese kooliaasta Rakke kooli juhina lõpetas kevadel Tanel Kümnik. Temast saate lugeda artiklist „Rakke kooli direktor on kogukonnas omaks võetud“.

Mullu tööd alustanud Rakvere riigigümnaasiumi direktorist ilmus artikkel „Teadlane Liisa Puusepp tegi kaks aastat tagasi karjääripöörde“.

Milliste mõtetega läks aga uuele kooliaastale vastu mullu Kadrina kooli direktoriks asunud Krõõt Nõmmela-Mehide, saab lugeda artiklist „Kadrina koolijuht: lapse esimene õpetaja loob vundamendi“.

Palju pikemalt on aga direktori ametis olnud Rakvere spordikooli juht Jaak Vettik, kellest kirjutasime artiklis „Laste füüsiline tase on viletsam, aga liikumisrõõm on alles“.

Pika staažiga Lasila, Uhtna ja Vasta kooli lapsed laulupeole viinud Merje Kallipist saate lugeda artiklist „Muusikat ei saa jõuga õpetada“.

Õpetajatele meeldib õppida

1. septembril tutvustasime teile artiklis „Unistus majakavahiks hakkamisest asendus õpetajaametiga“ Uhtna põhikooli õpetajat Pille Mändi.

Kevadel kirjutasime aga Rakvere riigigümnaasiumi õpetajast Pille Beldmanist, kes enne õpetajaks õppimist jõudis proovida ära veel hulga erinevaid ameteid. Loe Pille Beldmani karjääripööretest artiklist „Minu enda lapsed ei olegi mind teistmoodi näinud kui õppimas".

Aita kaasa meie õpetajate lugude sarjale ja paku välja, keda me veel võiksime teistele lugejatele oma veergudel tutvustada. Oma ideid saad jagada mugavalt SIIN.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!