Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas?

Autor: Üllar "Myrakas" Priks • 6. aprill 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Äripäeva kolumnist Myrakas ning üks tema toitlustusbisnises kaasa lööja Leanika.
Autor: Erakogu

Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?

Nonii, tibulilled! Ammu pole näinud ja ma tahan jagada esimesena. Käisin nimelt firmale gaasiballooni lepingut sõlmimas. Kui tõsise näoga arvutiekraani puuriv proua ettevõtte nime kuulis, läks ta näost tumelillaks nagu pooltoores baklažaan. Samas ruumis Exceli hingeeluga tutvunud habemik purskas ninast välja tubli sõõmu magusat koorekohvi ning täitis kontoriruumi madalatoonilise naerumörinaga. Hetk hiljem assisteeris peast vere liikuma lubanud proua talle paar oktaavi kõrgemate naerukajakatega. Oligi jää murtud ja mitme igavleva inimese päev päästetud. Mulle igatahes meeldib see elevus, mida Suur M juba enne toidu pakkumist esile kutsuda suudab.

Kui te nüüd kujutaksite ette, et ei tea sellest pisibisnisest midagi, siis mis seosed teil meie toidukäru esimest korda trehvates pähe kargaks?

Leanika: No ma ilmselt läheks esialgu kaarega mööda, pistaks märksõna Google`i otsingusse ja uuriks järele, mis värk on.

Reelika: Raske on seda ette kujutada, aga eks mul tekiks sama seos, mis nendel festarihommikute lõbusatel nägudelgi.

Harlet: Mmm, mõtlen, et äkki sealt saab … keegi … midagi. Huvi tekiks kindlasti. Kuna värvikombo on natuke Kariibi ja Kesk-Ameerika teema, siis mõtleks, et äkki macho’sid (naerab).

Jaanika: Suur M? Päriselt? Millega tegeleb Suur M? Nad müüvad mida?

Mingis mõttes oleme oma äriidee spetsiifikalt natuke nagu toitlustuse händikäpp või vähemus. Milline on teie seisukoht seoses veganlusega ning kas või miks peaks üldse vegan tänavatoitu pakkuma?

Reelika: Mina olen „all in“-vegan tänavatoidu pooldaja, sest veel umbes seitse aastat tagasi, kui ma täistaimetoitlane olin, oli see lünk veel väga suur ning friikatega leppimine oli tavapärane. Usun, et ka meie sobitume ülihästi ning pakume mõnusaid maitseid ja kõhutäisi nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögiks.

Üllar Priks, sõpradele-tuttavatele Myrakas, on kirjanik, kolumnist, muusik ja kirglik kokk. Tätoveeritud tsiklist, kes on kirjutanud lasteraamatu. Ja nüüd ka toitlustusettevõtja, kes hoiab Äripäeva ja Lääne-Virumaa Uudiste lugejaid kursis, kuidas läheb tema osaühingul Suur M.

Eelmises sissekandes jagas Myrakas, millised mõtted teda alustava ettevõtja soodustuse kadumise eel valdavad.

Harlet: Maailmakodanike empaatiavõime teiste maailmakodanike heaolu suhtes on tõusuteel. Nii et veganlus kui selline levib kindlasti aina edasi. Tänavatoit sealhulgas on elementaarne.

Oleme koos üksjagu rapsinud ja saanud kaaslasi kõrvalt vaadata. Mida me teie arvates Suure M-iga õigesti teeme ja mis võiks hoopis teistmoodi olla?

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!