Tanel Padar teenis ühe päevaga 6363 eurot

Autorid: Jana Saarkoppel, Aivar Hundimägi • 28. november 2021
Jaga lugu

Reedel alustati Nasdaq Tallinna börsil kauplemist kinnisvarafirma Hepsori aktsiatega. Aktsia hind sulgus esimesel börsipäeval pea 38 protsenti märkimishinnast kõrgemal ning rõõmustas paljusid kinnisvarafirma uusi aktsionäre.

Tanel Padar on aktiivne investor ning oodatud esineja erinevatel investeerimisüritustel. Foto on tehtud 2018. aastal Investeerimisfestivalil.
Autor: Raul Mee

Hepsori aktsiate märkimisel osales ka muusik Tanel Padar, kes esimese börsipäevaga teenis aktsia kallinemisest 6363 eurot.

Padar märkis aktsiaid läbi oma ettevõtte Padar Production OÜ, millega omandas 1282 Hepsori aktsiat. Lisaks soetas Padar läbi oma teise ettevõtte 45 ja eraisikuna 94 Hepsori aktsiat. Kokku investeeris Padar Hepsorisse 16 629 eurot ja kui ta esimesel börsipäeval aktsiaid ei müünud, siis oli päeva lõpuks tema investeeringu väärtus 22 992 eurot.

Reedel alustas Hepsori aktsia kauplemist 16,5 euro peal. Esimeste minutitega võttis aktsia kursi kõrgustesse ning saavutas pea 40protsendilise tõusu võrreldes aktsia 11,7eurose märkimishinnaga. Päeva maksimumhind 17,4 eurot jäigi esimesse kauplemistundi.

Nii ostu kui müügi vastu oli suur huvi – juba esimeste minutitega tehti 300 tehinguga 260 000 euro eest käivet. 1miljoniline börsikäive saavutati poole tunniga.

Seotud lood

Pärast esmaste emotsioonide raugemist alanes aktsia hind esimese kauplemistunni lõpuks 15,5eurosele hinnatasemele. See jäigi päeva kõige madalamaks hinnapunktiks. Keskpäevast alates liikus aktsia stabiilsemalt, jäädes 16 euro ümbrusesse. Esimesel börsipäeval jäi Hepsori sulgemishinnaks 16,18 eurot.

Esimesel kauplemispäeval tehti Hepsori aktsiaga üle 5000 tehingu, omanikku vahetas pea 155 000 aktsiat, börsikäive oli pea 2,5 miljonit eurot.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!