Rakvere vabastamise aastapäeva tähistatakse mitmete sündmustega

Autor: Kristel Mänd • 10. jaanuar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Rakvere Vabadussõja mälestussammas.
Autor: Ain Liiva/Rakvere linnavalitsus

Neljapäeval, 12. jaanuaril möödub 104 aastat otsustavatest lahingutest, mille käigus vabastasid Eesti rahvavägi ja Soome vabatahtlikud Vabadussõjas Rakvere linna. Ajaloolist aastapäeva tähistatakse nädala vältel näituste, rahvamatka, veebiloengu ja mälestusteenistusega.

Kaitseliidu Viru Maleva eestvedamisel saab alates 10. jaanuarist tutvuda Rakvere Galeriis (Pikk 15) Eesti Vabadussõda tutvustavate näitustega, mis on sündinud koostöös Eesti Sõjamuuseumi, Eesti Vabadusvõitluse Muuseumiga. Samuti on esmakordselt näitus Piirivalve, Kaitseväe ja Kaitseliidu erinevates vormidest läbi kolme aastakümne, aastatest 1990-2022. Eesti Vabadussõja ajaloo kohta saab aga ülespanekut vaadata 10.-13. jaanuaril kell 12.00-18.00 ja 14. jaanuaril kell 10.00-16.00, Vabadussõja aegseid relvi saab uudistada samas kohas 10.-14. jaanuaril.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!