Karude pahategude hulk kasvab ja neid võib tänavu ilmselt rohkem küttida

Autor: Andres Pulver • 6. juuli 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Karusid on meie metsades üha rohkem.
Autor: Flickr

Karu looduses kohtamine ei ole enam sugugi tavatu ning viimasel ajal on üha rohkem inimesi sattunud silmitsi ka ilvesega.

Keskkonnaagentuur avaldas tavapärase raporti, mis annab ülevaate ulukiasurkondade seisundist ja küttimissoovitustest uueks jahihooajaks. Selle kohaselt on nii karude kui ka ilveste arvukus suurenenud, samas on jäänud vähemaks nii põtru kui ka metskitsi.

Sama-aastaste poegadega emakarude arvuks saadi möödunud aastal 96, mis on siiani suurim. Lääne-Virumaal fikseeriti mullu 14 pesakonda ehk üks vähem kui 2021. aastal. Üldarvukust saab möödunud suvel hinnata jätkuvalt vahemikus 900-950, arvukuse muutust aga kerges tõusutrendis olevaks.

Karu tekitatud kahjustuste hulk mesindusele oli 2022. aastal võrreldes aasta varasemaga üle kahe korra väiksem. Kahjustatud mesitarude arv oli viimase nelja aasta madalaim. Tänavu kevadel oli kahjustuste hulk taas kahanenud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Lääne-Virumaal kahjustasid karud eelmisel aastal 32 mesitaru, viimasel kümnel aastal on vaid 2015. aastal kahjustatud tarude arv väiksem olnud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!