Tapal on liikvel tavalisest enam sõjaväelasi

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 5. veebruar 2024
Jaga lugu
<strong >Scoutspataljoni kaitseväelased harjutavad avalikus ruumis isikukaitseoperatsiooniga seotud protseduure.</strong>
Autor: Valdur Vacht

Selle nädala esmaspäevast kolmapäevani võib Tapa linna tänavatel näha tavapärasest rohkem vormikandjaid – missiooniks valmistuvad 1. jalaväebrigaadi Scoutspataljoni kaitseväelased harjutavad avalikus ruumis isikukaitseoperatsiooniga seotud protseduure.

„Üks ülesannetest, mis sõdureid sõjalisel operatsioonil ees ootab, on seotud isikukaitseoperatsioonide korraldamisega. Ehk me peame tagama, et isik jõuab punktist A punkti B, saab seal ohutult oma ülesannet täita ning sama turvaliselt tagasi jõuab. Linnakeskkond annab meie sõduritele võimaluse harjuda ülesande täitmisel ka neid ümbritseva eluga, hoonestatud aladega ja oma igapäevaseid toiminguid tegevate inimestega. Harjutamise käigus liigume kaitseväe maasturitega, liiklust ei piira ning imitatsioonivahendeid ei kasuta," ütles leitnant Madis Pärnpuu.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!