Kokkuvõte nädalast: troonilt tõugatud keskerakonnal on veel viimane võimalus

Autorid: Pille Ivask, Martin Johannes Teder, Lauri Leet • 31. märts 2024
Jaga lugu
Tallinna linnapeale Mihhail Kõlvartile avaldati teisipäeval umbusaldust. 41 poolthäälega läks umbusaldusavaldus läbi ning see lõpetas Keskerakonna 18 aastat Tallinnas kestnud võimuperioodi.
Autor: Liis Treimann

Teisipäeva hommik lõi keskerakonda valusalt: 18 aastat kestnud võim Tallinnas lõppes. Suures pildis on keskerakond ajakirjanike hinnangul kustumas, ent hingetõmbeaeg opositsioonis annab veel viimase võimaluse end üles ehitada.

Keskerakonna puhul on suureks küsimuseks nende rahaline seis: suure kirvena pea kohal on miljoninõue, mis tuleb maksta, kui Porto Franco kohtuasjas tuleb riigikohtust süüdimõistev otsus.

Järgmised kaks aastat peaks keskerakond olema Tallinnas tugev opositsioonijõud ja kõva lärmi tegema, hindas nädala olulisi teemasid kommenteerivas saates “Äripäev eetris” ajakirjanik Martin Johannes Teder. Tallinna nüüdseks eksmeer Mihhail Kõlvart tunneb ennast pealinnas mugavalt ja võib arvata, et tagasi võimule saamine on see, millega ta tahab tegeleda, arutles Teder.

Ajakirjanik Pille Ivask lisas, et kuna Kõlvartil on Tallinna toimimisest väga hea pilt ees, on tal hea ka opositsioonis silma paista.

Aga ehk võiks Kõlvart minna Tallinnast hoopis ära, näiteks Narva linna juhtima? “Kõlvartil oleks tark end kehtestada tugeva opositsioonilise juhina ja mitte end Narva ära peita. See oleks lahja variant. Keskerakonna jaoks oleks tähtis, et juht on pildil ja kohal ka debattidel,” arutles ajakirjanik Lauri Leet ja lisas, et nüüd on Keskerakonnal rohkem aega, et tegeleda riigi poliitikaga.

Lisaks kommenteeriti saates Eesti Panga värsket majandusprognoosi ja räägiti küberkäitumisest ning netipettustest.

Lääne-Virumaa Uudiste tellijad saavad saadet mugavalt endale sobival ajal kuulata siit:

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!